Peter Suys

Peter Suys (Eurabo cvba)

Zaakvoerder van Eurabo

Evolueren van eigenaarschap naar co-ownership lijkt me noodzakelijk om het aantal have-nots niet verder te laten oplopen. Een samenleving waarin zo veel mogelijk mensen zich veilig voelen en gerust zijn over hun toekomst is een noodzakelijk deel van de evolutie naar meer duurzaamheid. Om diezelfde reden is de transformatie in de bouwketen van samenwerkingsverbanden naar co-creatie wenselijk. Enkel zo kan elke participant in het bouwproces maximaal expertise en inzet leveren voor een optimaal resultaat, en tegelijk rekenen op een faire waardering.


Peter Suys is al 35 jaar actief in de bouwsector. Van 1985 tot 2014 als zaakvoerder van “De Noordboom”. Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en energiezuinig bouwen kwamen samen in de focus op de houtbouw. In 1997 werd de productie van de FSC-gelabelde producten ondergebracht in “Eurabo”. In 2005 was Peter Suys één van de stichtende leden van het “Passiefhuis-Platform” (vandaag “Pixii”) waar hij momenteel ook bestuurder is.

Vanaf 2002 ontplooide “Eurabo” zich verder tot een leverancier van bio-ecologische houtbouw- en isolatiematerialen met vestigingen in Ronse en in Gent. In 2018 werd de activiteit uitgebreid met de productie en levering van halffabrikaten voor de houtbouwaannemer.

Sinds 2013 ondersteunt hij als bestuurder de groei van het aannemingsbedrijf “woema!”, actief als totaalaannemer houtbouw.

Peter is tevens al vele jaren ondervoorzitter van “Bouwunie”, de unie van het KMO-bouwbedrijf.